Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Bυζαντινή φανουρόπιτα




Υλικά :

1 πακέτο (500 γραμ.) αλεύρι φαρίνα
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι με ξύσμα πορτοκαλιού
2/3 ποτηριού τριμμένο καρύδι
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
½ ποτήρι σταφίδες
1 κ.σ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.σ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
5-6 κ.σ. σουσάμι λευκό


Διάβασε την ευχή εδώ : ευχή της Φανουρόπιτας

Εκτέλεση :

Μουλιάζουμε τις σταφίδες για μισή ώρα στο κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός απ´ το αλεύρι, χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε λίγο –λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λάδι, αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνειά με σπάτουλα  και πασπαλίζουμε  με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς C.



Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου