Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές


Τα υλικά μας 
1 πακέτο Φρυγανιές μεγάλο

 Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
κανέλα

Κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
4 αυγά

Γαρνίρισμα

Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουτί σαντιγί φυτική MORFAT CREAMY



Εκτέλεση 

Στο ταψί τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλυφθεί όλο και από πάνω κανέλα. Στην συνέχεια τοποθετούμε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλιτζάνια νερό αφού βράσουν  για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα κρύο και διαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο  ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα μόνο τους κρόκους  και ανακατεύετε καλά. Επίσης χτυπάμε τα ασπράδια και ως τότε γίνει μαρέγκα το ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
 Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα καβουρδισμένα η ψιλοκομμένο  φιστίκι Αιγίνης.
Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.

Σημ. .Με ένα πιρουνάκι  κάντε  κύματα  πάνω από την σαντιγί .

Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκό από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή όρεξη!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου