Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ψωμί γεμιστό με σκόρδο και τυρί



Υλικά:
 1 χθεσινή μπαγκέτα η φραντζόλα
- 200 γρ. μαλακό τυρί της αρεσκείας σας
- 100 γρ. μαλακό βούτυρο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό και άνηθο 


Εκτέλεση: 




Χαράζουμε με εγκοπές διαγώνια το ψωμί. Πολτοποιούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το τυρί, το βούτυρο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Γεμίζουμε τις εγκοπές του ψωμιού, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε  το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά για να ροδίσει από πάνω το ψωμί ελαφρά. Σερβίρετε κομμένο σε φέτες και είναι …απλά υπέροχο.

Καλή σας όρεξη!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πολίτικο Σουλτάν λουκούμ





Υλικά:


3 φλιτζάνια γάλα

7 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

7 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

1
πακέτο κρέμα γάλακτος σε σκόνη

80 g καρύδα

1 βανίλια

καβουρδισμένους ξυρούς καρπούς προαιρετικά.






Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξη.Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά,προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει .Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε σκόνη, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 35-40 λεπτά.
Πλάθουμε το μείγμα σε στρόγγυλα κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού (βουτάμε τα χέρια σε λίγο νεράκι),μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα,φιστίκια η φουντούκια και τα τυλίγουμε με ινδοκάρυδο η (τρούφα,καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα,σοκολάτα)

Τα λουκούμια του Σουλτάνου με καρύδα είναι μια υπέροχη γλυκιά απόλαυση !!!!
Μπορείτε να τα σερβίρετε και κρύα.


Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Φασολάδα με παστουρμά πολίτικη


Υλικά:


500 γρ. φασόλια
15-20  φέτες παστουρμά
3 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
κόκκινο πιπέρι
1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
4-5 λιαστές ντομάτες
1 κύβο κρέατος προαιρετικά


Εκτέλεση:


Από το βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν καλά. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια έως ότου μαλακώσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο παστουρμά, τις ντομάτες σε κύβους ,τα βρασμένα φασόλια, το αλάτι τα πιπέρια, τον κουρκουμά τις λιαστές ντομάτες τον πελτέ,τον κύβο,προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό,γυρίζουμε σε πήλινο σκεύος τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄ έως ότου καραμελώσουν και πιάσουν κρούστα. 

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτή την υπέροχη φασολάδα με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά που την κάνει θεσπέσια.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Iδέες για ζύμες και υπέροχα ψωμιά!!!

Δείτε πως να φτιάξτε υπέροχες ζύμες με σχέδια που θα συναρπάσουν τους καλεσμένους σας και θα ομορφύνουν το τραπέζι σας.



Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι



Υλικά:
2 αυγά
2 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγισμένο πρόβειο
1 1/2 -2 φλιτζ. τσαγ. νερό
2 κουτ. σουπ.  βούτυρο, λιωμένο
3  φλιτζ. τσαγ.  θρυμματισμένη  φέτα σκληρή
2-2 1/2   φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4  φλιτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε  το γιαούρτι, τα αυγά και 1 και 1/2 του φλιτζανιού νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε  το 1 και 1/2 του φλιτζανιού φέτα και αμέσως μετά 2 φλιτζάνια αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά . Το μείγμα θα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Έχει σημασία η πυκνότητα!   Αν το μίγμα είναι λίγο αραιό να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι, αν χρειάζεται. Αλείφουμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί με βούτυρο η μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε τον χυλό στο ταψί. Α! και εδώ θέλει την προσοχή του. Δεν πρέπει το μίγμα να ξεπερνά τα δυο εκατοστά. Γιατί η πιτούλα  πρέπει να γίνει τραγανή- τραγανή και όχι πολύ παχιά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα,  λίγο πιπεράκι αν θέλουμε και άνιθο όσο θέλουμε.. Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ανάλογα την δύναμη του φούρνου. Πρέπει από πάνω να πάρει ένα ξεροψημένο ροδαλό χρώμα.
Γίνεται σαν τυρόψωμο και αν δεν έχεις ψωμί, τρως πολύ άνετα το φαγητό σου συνοδευόμενο από αυτή την πίτα.

Δήμητρα Πετρούλια







Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Εύκολα μπισκότα μερέντας με 3 υλικά



Υλικά:

200 γρ. μερέντα
180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό.





Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλάθουμε μπαλάκια, τα πατάμε ελαφρά με το χέρι μας η απλώνουμε την ζύμη και κόβουμε με κουπ-πατ, τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα .Είναι η πιο τέλεια ιδέα για να απολαύσετε τον καφέ σας και μια υπέροχη λιχουδιά για τα παιδιά!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Ιδέες διακόσμησης για το δείπνο των Xριστουγέννων

Πρωτότυπες φέτες ψωμιού για το δείπνο των Χριστουγέννων!!! Θα χρειατείτε ένα κατάλληλο κουπ πάτ, λευκό ψωμί και ψωμί ολικής άλεσης.