Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

6+1 λόγοι για τους οποίους αισθανόμαστε συνεχώς κουρασμένοι


Δεν ξυπνάμε αρκετά νωρίς.
Κάθε αρχή και δύσκολη..και ποιος δεν θα ήθελε να κερδίσει ακόμα πέντε λεπτά ύπνου;Είναι κάτι το οποίο το κάνουν μικροί και μεγάλοι αλλά είναι λάθος.Ο οργανισμός μας χρειάζεται περίπου 6-8 ώρες ύπνου για να ξεκουραστεί πλήρως. Το πρωινό ξύπνημα δε ..είναι ότι καλύτερο γιατί τις πρωινές ώρες αντλούμε όλη την ενέργεια



Δεν μας αρέσει η δουλειά στην οποία εργαζόμαστε.

Μεταξύ μας τώρα..κανείς δεν πετάει και τη σκούφια του όταν οι υποχρεώσεις τον καλούν. Σύμφωνα με έρευνες όσοι μισούν την δουλειά τους ή κοιμούνται ελάχιστες ώρες ή κάνουν βαθύ ύπνο λόγω στρες. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν είναι να πάρουμε άδεια και να φύγουμε να ηρεμήσουμε και να ανανεωθούμε.

Δεν γυμναζόμαστε.
Μόλις 150 λεπτά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει κατά 65% την κούραση.


Η σεξουαλική μας ζωή είναι ξεχασμένη.
Και όμως,αντί να παραπονούμαστε ότι δεν μπορούμε να ενεργήσουμε σεξουαλικά λόγω κούρασης οι έρευνες δείχνουν ότι με το βραδινό σεξ μπορούμε να κοιμηθούμε πιο ήρεμα ενώ με το πρωινό σεξ αποκτάς περισσότερη ενέργεια.

Συναναστρεφόμαστε με άτομα που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι από τον περίγυρο μας όταν γκρινιάζουν για τα προβλήματά τους μας επηρεάζουν ψυχολογικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπαταλούν ένα μέρος από την ενέργειά μας


Δεν τρεφόμαστε σωστά.

Όταν δουλεύουμε πολλές ώρες είναι λογικό να πίνουμε και πολλούς καφέδες τη μέρα. Η καφεΐνη και η κατανάλωση ζάχαρης παρόλο που αρκετοί πιστεύουμε ότι μας βοηθούν να κρατηθούμε σε εγρήγορση αποδεικνύεται ότι τελικά μας κουράζουν.

Είμαστε γεμάτοι με στρες.

Όταν η ζωή μας περιβάλλεται από στρες και μόνο είναι λογικό να μην έχουμε ενέργεια. Επίσης όταν είμαστε στρεσαρισμένοι σύμφωνα με έρευνες δεν κοιμόμαστε τις σωστές ώρες με αποτέλεσμα να είμαστε κουρασμένοι το υπόλοιπο της μέρας.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Και όμως! Υπάρχουν φρούτα που δε θα έπρεπε να τρώμε οταν κανουμε δίαιτα

Μπορεί τα φρούτα να περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και συστατικά που μας χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν, όμως κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στην κοιλιά.
Τα φρούτα που πρέπει να αποφεύγουμε όταν κάνουμε δίαιτα
Μήλα
Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα μήλα, αλλά και σε φρουκτόζη. Για αυτό χωνεύεται δύσκολα από τον οργανισμό μας. Για να μην προκαλέσει πρήξιμο, καταναλώστε μισό μήλο σαν σνακ.
Αχλάδια
Τα αχλάδια περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που μας χορταίνει, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Δυστυχώς, όμως, περιέχουν και σορβιτόλη που μπορεί σε μεγάλη ποσότητα να προκαλέσει πρήξιμο.
Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς
Τέσσερα νόστιμα φρούτα που περιέχουν ζάχαρη που δύσκολα χωνεύεται από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Για να μπορέσετε να τα καταναλώσετε χωρίς να έχετε πρόβλημα, καλό είναι να τα μασάτε αρκετά.
Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα
Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να είναι ιδανικά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της ζάχαρης και των φυτικών ινών που περιέχουν. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνετε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Φάκελοι με Aαραβική πίτα ζαμπόν και τυρί



Υλικά:

Αραβικές πίτες η φύλλα lavash
Βούτυρο
Ζαμπόν χοντροκομμένο σε χοντροκομμένες φέτες
Κασέρι η κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας σε χοντροκομμένες φέτες.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις αραβικές πίτες η τα φύλλα lavash σε τετράγωνα κομμάτια, τυλίγουμε σε φακέλους  το ζαμπόν και το τυρί, σε αντικολλητικό τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε και από τι δύο πλευρές εύκολα και γρήγορα.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ







Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δείτε τι πρέπει να φάτε αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος!



Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Chang Gung της Ταϊβάν δοκίμασαν  σε ποντίκια, που ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και διαπίστωσαν ότι το μανιτάρι ganoderma lucidum  μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Όπως λένε οι ειδικοί, ένα στέλεχος μύκητα που έχει το μανιτάρι αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει την απώλεια βάρους.
Το ganoderma lucidum, ένα πικρό και σκληρό μανιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή, κινέζικη ιατρική.
Όπως σημειώνουν, το συγκεκριμένο μανιτάρι προσφέρει καλή υγεία και μακροζωία.
Μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των αλλεργιών, στην θεραπεία ηπατικών νόσων ακόμα και καρδιακών παθήσεων και σε περιπτώσεις καρκίνου.
Τώρα οι ειδικοί,  πιστεύουν ότι το μανιτάρι αυτό αποτρέπει την παχυσαρκία βοηθώντας στη μείωση του βάρους ενώ, συγχρόνως ανακουφίζει από τις φλεγμονές του εντέρου και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μοσχάρι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί


Υλικά
1-1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι η χτένι
1-2 κρεμμύδια
3-4 καρότα
5-6  μπαχαράκια
1 κουταλάκι θυμάρι
250ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές  φρεσκοκομμένο μαϊντανό  η κόλιαντρο
αλάτι
πιπέρι-μικρή ποσότητα
κουρκουμά
κόκκινο πιπέρι-μικρή ποσότητα
κανέλα-ελάχιστη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα μπαχαρικά και το θυμάρι.
Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό  νερό και κλείνουμε το καπάκι ,αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το ζουμάκι και να μαλακώσει το κρέας πολύ καλά, προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο η μαιδανό.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πολίτικο αρνάκι στη λαδόκολλα


Υλικά συνταγής:


1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1,5 κιλό) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 φλ. του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
3-4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο
5-6 πατάτες
2 δαφνόφυλλα
10 φέτες η χοντροκομμένο Antakya Kesme Peyniri (κίτρινο τυρί Αντιόχιας) η κεφαλοτύρι η γραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπαχάρι
κουρκουμά
7-8 λαδόκολλες





Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας σκουπίζουμε καλά και το τοποθετούμε σε μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι, τον κουρκουμά και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το φρέσκο δυόσμο, το μάραθο, τον άνηθο και τα σκόρδα κομμένα σε χοντροκομμένες φέτες τα τοποθετούμε μέσα στο κρέας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ( δεν καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα) . Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πάρουν ελάχιστο χρώμα εξωτερικά. Τις αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας  . Απλώνουμε τις λαδόκολλες και κόβουμε σε τετράγωνα μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε 3-4 φέτες πατάτας στη λαδόκολλα, από πάνω 1 μερίδα αρνί, τα σκεπάζουμε με το χοντροκομμένο κεφαλοτύρι η αν βρούμε Kesme Peyniri είναι ένα υπέροχο τυρί με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από την  μαρινάτα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί. Μπορούμε να τυλίξουμε και σε μικρά πουγκάκια δεμένα με σπάγκο για μαγείρεμα. Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 2 με 2.5 ώρες.

Παραλλαγή:  μπορούμε να προσθέσουμε  στη μαρινάτα ψιλοκομμένα καρότα η ντοματίνια και να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάραθο και το δυόσμο με ρίγανη και 1 κουταλιά μουστάρδα.Η συνταγή είναι το ίδιο πεντανόστιμη και εκλεκτή.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ