Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Nanaimo Bars

Ένα πεντανόστημο γλυκό που μας έρχεται από τον Καναδά και πήρε το όνομα του από την πόλη Nanaimo στην British Columbia!




Συστατικά


Για την βάση
·         120 gr βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
·         50 gr ζάχαρη
·         50 gr κακάο άγλυκο
·         1 αυγό,  ελαφρά χτυπημένο
·         1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·         200 gr μπισκότα Digestive ή Μιράντα (αλεσμένα)
·         50 gr. καρύδια χοντραλεσμένα,
·         λίγο κονιάκ ή Αμαρέτο
Για την γέμιση
·         56 gr βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
·         2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
·         2 κουταλιές της σούπας κούσταρ-πάουντερ με άρωμα βανίλιας
·         1/2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·         230 gr ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
·         115 gr κουβερτούρα
·         1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο
·         65 gr Ινδοκάρυδο, αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης.

   Εκτέλεση
1.    Για την βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ, τα αλεσμένα μπισκότα και τα χοντραλεσμένα καρύδια.
2.    Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τη βάση με τα δάχτυλά μας για να πάει παντού ομοιόμορφα το υλικό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
3.    Για την γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά.
4.    Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα.
5.    Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από τη γέμιση και στολίζουμε με το ινδοκάρυδο, φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ.


Από την Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πατατοσαλάτα






Υλικά:

5 με 6 πατάτες
1 φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί
γιαούρτι
μαγιονέζα
άνηθο ψιλοκομμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες μας και τις κάνουμε στην συνέχεια πουρέ, αφού όμως έχουμε κρατήσει δύο. Ψιλοκόβουμε τις δύο πατάτες σε κύβους, κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα ρίχνουμε στον πουρέ μας, όπου και προσθέτουμε μετά το γιαούρτι και την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και από πάνω πασπαλίζουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, άνηθο και μαϊντανό. Την αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο και την σερβίρουμε κρύα.

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ








Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Irmikli Sekerpare



Υλικά

Για τα Sekerpare
3 αυγά
1 πακέτο μαργαρίνη (μαλακή)
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ ή 2 κουταλιές μαγειρική σόδα
2 φακελάκια βανίλια
αλεύρι, όσο χρειαστεί (η ζύμη πρέπει να τρίβεται όπως για τα μπισκότα)

Για το σιρόπι
5 φλιτζάνια νερό
5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού

Για το ντύσιμο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας για τα Sekerpare, πλάθουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και την κόβουμε διαγώνια σε φέτες πλάτους 2 εκατοστών και μήκους 5 με 6.  Περνάμε τα κομμάτια από το σιμιγδάλι και τα τοποθετούμε σε ταξί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και τα αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να τραβήξουν καλά. Στο τελείωμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Είναι ένα καταπληκτικό σιροπιαστό γλυκό από άλλες εποχές, που φέρνει μνήμες μαζί του.


 Καλή όρεξη!!!!

Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο με ανανά



Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο ή στήθος κοτόπουλου στην αντίστοιχη ποσότητα
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά (από κονσέρβα)
μερικές φέτες ανανά
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
λίγο αλεύρι ρυζιού
σαφράν
μερικές φέτες πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού, το χυμό ανανά και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε για περίπου μια ώρα για να πάρουν γεύση.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού ροδίσει προσθέτουμε τις σταφίδες και την μαρίναρα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ακολούθως  σβήνουμε με το ρούμι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του ανανά, κομμένα σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από αλεύρι ρυζιού, όπου έχουμε προσθέσει λίγο σαφράν.

Το κοτόπουλο σερβίρεται με λίγη από την σάλτσα ανανά και με γαρνιτούρα τον τηγανισμένο ανανά και μερικές φέτες πορτοκάλι. Είναι απλά υπέροχο!


Καλή  σας όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Λάχανο με κρέας



1/5 κιλό κρέας χοιρινό η πρόβειο
1 λάχανο άσπρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 –2  κόκκινες καυτερές πιπεριές
μισό ποτήρι νερό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι μαυροπίπερο και μισό κόκκινο γλυκό πιπέρι
μισό κουταλάκι κουρκουμά
2 λεμόνια

Εκτέλεση :

Kόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια το ζεματάμε και το στραγγίζουμε. Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδοκοκκινίσει καλά. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε  το λάχανο το και προσθέτουμε την ντομάτα , το νερό  και από  πάνω τα κομμάτια του κρέατος, τις πιπερίτσες και  τα μπαχαρικά ,το αφήνουμε να σιγοβράσει. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με τα λεμόνια. Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό !!!
Καλή όρεξη !!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ







Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Mοσχάρι κατσαρόλας με ουίσκι



Υλικά:
2 κιλά μοσχάρι ποντίκι (ή χτένι)
1 ξύλο κανέλας
1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
10-12 μπαχαράκια
1 ποτηράκι ουίσκι
2 λεμόνια
3 -4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
τηγανιτές πατάτες και μαϊδανό για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Σε πλατιά κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το λάδι καλά και σοτάρουμε το κρέας αφού το  έχουμε τρυπήσει και έχουμε βάλει μέσα του τις σκελίδες σκόρδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά  για να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό. Σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, την κανέλα, τα μπαχαράκια, το πιπέρι  και το γλυκάνισο. Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να πιεί όλα τα ζουμιά του. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε  να δέσει η σάλτα 4-5 λεπτά και σερβίρουμε με χοντροκομμένες η στρόγγυλες τηγανιτές πατάτες. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊδανό.  Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που η γεύση του  θα σας συναρπάσει!!!!
.
Καλή όρεξη !!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μωσαϊκό σοκολάτας


Υλικά:

250 γρ. μαργαρίνη
150-200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
μισό φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
100 γρ. Κακάο
250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια η φιστίκι Αιγίνης  (προαιρετικά)
 Φόρμα αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί


Εκτέλεση:



Σε κατσαρολάκι λιώνετε τη μαργαρίνη,αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια η το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύετε καλά.Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε σε αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγεται σε σχήμα κορμού η το τοποθετείτε σε φόρμα για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν παγώσει το πασπαλίζετε αν θέλετε,από πάνω με ψιλοκομμένο μπισκότο, φιστίκι Αιγίνης, καρύδια η ινδοκάρυδο. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.


Καλή όρεξη !!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ