Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μανιτάρια γιουβέτσι με φυστίκια Αιγήνης

Μανιτάρια γιουβέτσι με φυστίκια Αιγήνης

Υλικά:
600 γρ μανιτάρια κομμένα στα 4
200 γρ. κριθαράκι
50 γρ. ρύζι μαύρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
Ψιλοκομμένο βασιλικό
½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
100 γρ τριμμένη μυζήθρα
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε και τα μανιτάρια όπου ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Chef : Αγγελασόπουλος Θεόδωρος

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

 Sekerpare


 Sekerpare
ΥΛΙΚΑ:
-2,5 Φλιτζάνια αλεύρι
-1 Μικρό πακέτο μαργαρίνη (125 γρ.)
-1 Κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
-2 Κύπελλα ζάχαρη (για το σιρόπι)
-4 Αυγά
-Ξύσμα λεμονιού
-Μισό πακέτο της βανίλιας
-1 Κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
-Ένα φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ή φουντούκια σε σκόνη
-1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι 
Ένα λίτρο νερό
Ένα κιλό ζάχαρη και
Μισό λεμονάκι

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αφρίσει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο σε σκόνη,τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα μαργαρίνη-άχνη ζάχαρη και σπάμε μέσα τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού. Ενώνουμε το λάδι με τα αβγά ομοιόμορφα, παίρνουμε λίγο αλεύρι από την άκρη και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι σε σχήμα ρολό και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Τους δίνουμε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα στολίζουμε με φουντούκι, καρύδι, φιστίκι ή καρυδόψιχα. Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170 βαθμών. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει με νερό και ζάχαρη και χυμό λεμονιού στο τελείωμα. Σημείωση: Στη ζύμη μπορεί να τεθεί σε 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι. 



Αλίντα Κανάκη