Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καρδιές σφολιάτας




Υλικά :

Για 40 καρδούλες

2 φύλλα σφολιάτας
10 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
2 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλο
400 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
2 βανίλιες





Στον πάγκο εργασίας πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, απλώνουμε την σφολιάτα, με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο και απλώνουμε για να κολλήσει η ζάχαρη στην κάτω επιφάνεια. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια και τις βανίλιες. Πασπαλίζουμε όλο το φύλλο και διπλώνουμε από αριστερά προς το κέντρο και από δεξιά προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τις σφολιάτες (καρδιές ) κατά μήκος περίπου 1-1,5 cm σε πάχος. Τοποθετούμε σε ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί αλείφουμε το φύλλο από πάνω με χτυπημένο ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Είναι εύκολα, αφράτα και πεντανόστιμα.


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου