Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Kολοκυθόπιτα γλυκιά


Οι πίτες είναι παράδοση στη χώρα μας. Απο τη γιαγιά στη κόρη και από την κόρη στην εγγονή ,όλες ξέρουν να φτιάχνουν από μια πίτα. 

Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Υλικά 
§  500 γρ. φύλλο κρούστας
§  1 1/2 κολοκύθι (περασμένο από το multi)
§  2 φλιτζάνια ζάχαρη
§  1 1/2 φλιτζάνι σταφίδα
§  1 1/2 φλιτζάνι καρύδια (καθαρισμένα και σπασμένα)
§  1 κουταλάκι της σούπας κανέλλα
§  καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

§  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ –  1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο η μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Είναι πολύ πιθανό το μείγμα να έχει πολλά υγρά , ωστόσο εάν προσθέσουμε λίγη φρυγανιά ή λίγο σιμιγδάλι .
Στρώνουμε τα φύλλα είτε σε μορφή πίτας λαδώνοντας ενδιάμεσα με το σπορέλαιο , είτε φτιάχνουμε ρολάκια
Ψήνουμε σχεδόν μια ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου