Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Πεϊνιρλί με σιρόπι



Υλικά:

250 γρ. τυρί κότατζ (ανάλατο)
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1-2 κουταλιές αλεύρι καρύδας
1,5 κουταλιά βούτυρο γάλακτος η βουβαλινό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αυγού

Υλικά για το σιρόπι:

4 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:



Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και στο τέλος τις βανίλιες. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικν πάουντερ. Δεν ζυμώνουμε ανακατεύουμε απαλά, η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια προς σφιχτή. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε περίπου 15΄΄- 20΄΄λεπτά στους 180 βαθμούς C, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να χλιαρίνουν αρκετά. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και στολίζουμε στο κέντρο με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης, η ινδική καρύδα.

Eίναι ένα υπέροχο γλυκό με απίθανη γεύση!!!

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου