Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Μοσχάρι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί


Υλικά
1-1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι η χτένι
1-2 κρεμμύδια
3-4 καρότα
5-6  μπαχαράκια
1 κουταλάκι θυμάρι
250ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές  φρεσκοκομμένο μαϊντανό  η κόλιαντρο
αλάτι
πιπέρι-μικρή ποσότητα
κουρκουμά
κόκκινο πιπέρι-μικρή ποσότητα
κανέλα-ελάχιστη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα μπαχαρικά και το θυμάρι.
Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό  νερό και κλείνουμε το καπάκι ,αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το ζουμάκι και να μαλακώσει το κρέας πολύ καλά, προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο η μαιδανό.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου