Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

1 κιλό ρεβίθια
1-2 ψιλοκομμένα μέτρια κρεμμύδια καβουρδισμένα
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μια χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαιδανό
αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι ,κύμινο, ρίγανη

για το πανάρισμα:

1 αυγό
150 γραμ. αλεύρι
Λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά τα ρεβίθια (τα έχουμε αφήσει σε νερό με αλάτι από το προηγούμενο βράδυ να μαλακώσουν) και τα σουρώνουμε. Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε τα ρεβύθια με ένα πιρούνι μαζί με το κρεμμύδι και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε σε μπάλες σαν κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, χτυπάμε το αυγό, αλευρώνουμε τους Ρεβυθοκεφτέδες βουτάμε στο αυγό, περνάμε από την φρυγανιά και τους τηγανίζουμε.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου