Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κυδώνι στο φούρνο


Υλικά:


4-5 κυδώνια
1 λεμόνι
1/5 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
1-2 ξύλα κανέλας -κανέλα
5-6 γαριφαλάκια
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
Σαντιγί ή παγωτό καϊμάκι ή τυρί φιλαδέλφεια
Λίγη κανέλα, καρύδια, φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα.
Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά.


Εκτέλεση : 

Πλένουμε και τρίβουμε καλά τα κυδώνια έως ότου να βγει το εξωτερικό χνούδι τους, τα κόβουμε στη μέση .Καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους. Αλείφουμε την εσωτερική τους πλευρά με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε ταψάκι, γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, τα ξύλα κανέλας ,τα γαριφαλάκια, τις βανίλιες (προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ).Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν να καραμελώσουν και να μείνουν με λίγο από το σιρόπι τους. Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί ή παγωτό της αρεσκείας μας ή με μαλακό τυρί αφού πρώτα το χτυπήσουμε καλά με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγη σαντιγί. Αν θέλουμε τα κυδώνια με πολύ πηχτό σιρόπι μπορούμε να προσθέσουμε άλλο ένα τέταρτο ζάχαρη .Τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα η καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου