Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι


Υλικά:
1/5 κιλό χοιρινό (μπούτι)
2 μέτρια κρεμμύδια
15-16  μανιτάρια άσπρα
150 γρ. μέλι
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
κάρδαμο
εστραγκόν
γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντροκομμένα κομμάτια και τα τα μανιτάρια σε ροδέλες.
Σε ένα βαθύ  τηγάνι τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το κρέας και βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουμε πάλι το κρέας. Προσθέτουμε το μέλι  ανακατεμένο με το πορτοκάλι και  προς τέλος τα μπαχαρικά.
Μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε την φωτιά χαμηλά και αφήνουμε μέχρι να δέσουν  και να καραμελώσουν όλα τα υλικά μαζί.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι (μπασμάτι) ή με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα πορτοκάλι.

Καλή σας όρεξη!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου