Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Πολίτικοι αφράτοι κουραμπιέδες



Υλικά:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κιλό βούτυρο αγελάδος
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
100 γραμ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
Ανθόνερο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά και ασπρίζουμε το βούτυρο, τουλάχιστον ένα τέταρτο στο μίξερ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και τέλος το αλεύρι, δουλεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά  ένα μίγμα. Πλάθουμε σε στρόγγυλα κομμάτια η κόβουμε με κούπ πάτ. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου  20 λεπτά. Βγάζουμε απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη. Γίνονται πεντανόστιμοι  και πολύ αφράτοι!!!


.
Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου