Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο με ανανά



Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο ή στήθος κοτόπουλου στην αντίστοιχη ποσότητα
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά (από κονσέρβα)
μερικές φέτες ανανά
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
λίγο αλεύρι ρυζιού
σαφράν
μερικές φέτες πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού, το χυμό ανανά και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε για περίπου μια ώρα για να πάρουν γεύση.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού ροδίσει προσθέτουμε τις σταφίδες και την μαρίναρα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ακολούθως  σβήνουμε με το ρούμι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του ανανά, κομμένα σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από αλεύρι ρυζιού, όπου έχουμε προσθέσει λίγο σαφράν.

Το κοτόπουλο σερβίρεται με λίγη από την σάλτσα ανανά και με γαρνιτούρα τον τηγανισμένο ανανά και μερικές φέτες πορτοκάλι. Είναι απλά υπέροχο!


Καλή  σας όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου