Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κρεατόπιτα


  
Υλικά
Για το κρέας
1/5 κιλό ψιλοκομμένο αρνίσιο κρέας
4-5 ξερά κρεμμύδια
½ κουτ. Ντοματοπολτέ
κόκκινο και μαύρο Πιπέρι
μαύρο κύμινο

Για 6 φύλλα ζύμης
1 κ. αλεύρι
2 κουτ. ελαιόλαδο
2 κουτ. ξύδι
½ κουτ. αλάτι

Για τη σάλτσα
ζωμό κρέατος
5 Αυγά
μαύρο Πιπέρι


Εκτέλεση

Ρίχνουμε το κρέας  να τσιγαριστεί με το ζουμί στην κατσαρόλα που θα βγάλει. Προσθέτουμε 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ½ κουτ. ντοματοπολτέ-κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε  νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε για ½ ώρα .
Σουρώνουμε το ζουμί του για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Φτιάχνουμε τη ζύμη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε ένα κιλό αλεύρι, ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξύδι και μια πρέζα αλάτι. Την ζύμη την  αφήνουμε να ξεκούραστη λίγο. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια στο μέγεθος μιας μπουνιάς. ¨Αφού τα χωρίσουμε έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Μετά
πάνω από τα φύλλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας.
Φουρνίζουμε την πίτα και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει το κρέας. Έπειτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το ζουμί του κρέατος. (Κρατάμε 2 φλιτζάνια ζουμί για να κάνουμε στη συνέχεια αυγολέμονο!) Ξαναψήνουμε την πίτα περίπου ένα τέταρτο για να πιει όλα τα υγρά της.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα. Χτυπάμε καλά 5 αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Κάνουμε τη σάλτσα καυτερή προσθέτοντας μαύρο πιπέρι. Ξαναβγάζουμε τη πίτα και περιχύνουμε με την σάλτσα και το μαύρο κύμινο.
Ψήνουμε για περίπου 5 με 10 λεπτά.

Μια υπέροχη συνταγή από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή σας όρεξη!!!


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου