Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Κιρκασιανό κοτόπουλο μια εύκολη, πολίτικη συνταγή



Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 φέτες ψωμιού
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάστα κόκκινης πιπεριάς
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα
5 – 6 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
περίπου 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
αλάτι
κόλιανδρο
κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο πολύ καλά, έως ότου το κρέας του να γίνει τρυφερό. Προσθέτουμε στο ζωμό το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση. Παράλληλα βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα την πατάτα και την ψιλοκόβουμε σε κύβους. Μόλις το κοτόπουλο κρυώσει αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόβουμε την σάρκα σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πάστα του κόκκινου πιπεριού, το πιπέρι, την πατάτα, το κοτόπουλο και στο τέλος προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την τριμμένη ψίχα ψωμιού και τα καρύδια και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο κόκκινο πιπέρι. Στολίζουμε το πιάτο με φρέσκο κόλιανδρο.



 Καλή επιτυχία!

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου