Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Πολίτικος χειροποίητος χαλβάς με ταχίνι

Χαλβάς με ταχίνι είναι ένα παραδοσιακό πολίτικο επιδόρπιο





Υλικά
1 κιλό  καλό ταχίνι

700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό

Για τη γέμιση

φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα, φουντούκια, αμύγδαλα, σταφίδες κ.λ.π
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα  λιωμένη



Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα, σε βαθύ ανοξείδωτο μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και από πάνω την την καραμέλα,με γάντι (απαραίτητο για να αποφύγουμε εγκαύματα  από την υψηλή  θερμοκρασία της καραμέλας), προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύουμε ζυμώνουμε το ταχίνι με την καραμέλα έως ότου τα υλικά να ενωθούν σε στερεή μορφή. Τέλος προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (τα φιστίκια , αμύγδαλα, σταφίδες ,το κακάο και τη σοκολάτα ) για την γεύση και αναδεύουμε λίγο ακόμη.
Βάζουμε τον χαλβά σε  παραλληλόγραμμο καλούπι. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.
Απολαύστε τον !!!! είναι πεντανόστιμος και πολύ θρεπτικός ,περιέχει πρωτεΐνες,ασβέστιο, σίδηρο, άλλα μέταλλα και βιταμίνες ,παράγωγα της βιταμίνης Β βοηθά στη μείωσης χοληστερόλης του αίματος .


Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου