Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τηγανίτες με ανθότυρο και παπαρουνόσπορο

Yλικά:


6 αυγά (ασπράδια και κρόκους χωριστά)
400 γρ. ρικότα η ανθότυρο
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσκονη


Παρασκευή:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε  το ανθότυρο, τους κρόκους των αυγών, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει  λείο.  Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το Μπέγκιν  πάουντερ,  τους σπόρους παπαρούνας και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα,τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά ,χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το λάδι  ρίχνουμε με μεγάλο κουτάλι  λίγο από το μείγμα ,ψήνουμε τις τηγανίτες για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε ανάποδα και ψήνουμε  για περίπου  άλλο ένα ένα λεπτό. Σερβίρετε με μέλι, με  σιρόπι της προτίμησης μας, σοκολάτα ,μερέντα ή μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη  και ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου