Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Κέικ Ζέβρα




Υλικά:
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ 

μισό ποτήρι χλιαρό νερό
εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
2 κουταλιές της σούπας κακάο

λίγο ξύσμα περγαμόντο η πορτοκαλιού


Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη,προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το νερό και το λάδι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή την βανίλια.
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2, στο ένα προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά,βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί,παίρνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ,στο κέντρο ρίχνουμε ένα κύκλο από το λευκό μίγματα,γύρω από το λευκό μείγμα κάνουμε κύκλο με το σοκολατούχο μείγμα.
Με μία οδοντογλυφίδα μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια,προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω αμύγδαλα φιλέ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Είναι ένα πολύ νόστιμο εύκολο και εντυπωσιακό κέικ!!!!

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 



Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου