Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Πεπόνι γεμιστό

Πεπόνι γεμιστό

Μια ασυνήθιστη γεύση που προέρχονται από το παλάτι: Τοπ Καπί



Συστατικά 
• 1 πεπόνι 2 περίπου kg 
• 600 γραμμάρια κιμά 
• 3 κρεμμύδια 
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό 
• 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
• 3/4  κύπελλο νερό  - 200 γραμμάρια κορινθιακή σταφίδα
• 100 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα –φιστίκια Αιγίνης
• 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι 
• πιπέρι-κουρκουμά
• αλάτι  

Προετοιμασία 
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τις σταφίδες. Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον κιμά έως ότου μαγειρευτεί καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την κορινθιακή σταφίδα, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε αφήνουμε  να βράσει για περίπου έξι  λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και καθαρίζουμε το πεπόνι από το τμήμα της ρίζας και ανοίγουμε στο πάνω μέρος του μια θύρα σαν καπάκι. Αδειάζουμε τα σπόρια του και γεμίζουμε το εσωτερικό του πεπονιού  με το μείγμα του κιμά, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35 – 40 λεπτά.
 Καλή όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου