Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ανατολίτικο Σουβλάκι από αρνί 



 
Υλικά:
  • 1 κιλό αρνί,σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο,τρίβουμε τη ντομάτα,προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τοματοπολτέ , το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι .Ανακατεύουμε το κρέας πολύ καλά και αφήνουμε στη μαρινάδα για περίπου 6 ώρες. 
Στη συνέχεια περνάμε το αρνί σε ξυλάκια για σουβλάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε μια πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Τηγανίζουμε μέχρι να κοκκινίσει καλά από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.


Καλή όρεξη !!! Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου