Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

“Κοπεγχάγη” Γλυκό του ταψιού





Υλικά



* 500 γρ φύλλο κρούστας για μπακλαβά


* 1 βιτάμ ή φυτίνη η για καλύτερη γεύση φρέσκο βούτυρο


* 1 κούπα ζάχαρη


* 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη


* 3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδι


* 8 αυγά


* 1-2 κουταλάκια κανέλα


* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ


* 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ




Εκτέλεση


* Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.

* Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.

* Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

* Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.

* Στρώνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.

* Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και κόβουμε από πάνω.

* Ραντίζουμε με λιωμένο καυτό φρέσκο βούτυρο

* Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου



Για το σιρόπι



* 3 1/2 κούπες ζάχαρη

* 1 κουταλιά κανέλα

* 3 1/2 κούπες νερό

* 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι



Καλή όρεξη!!!Αλίντα Κανάκη.



Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου